Weekly Newsletter Feb 07, 2021
10 trends for 2021
#6 Hyperlocal
בעקבות המגיפה, העולם חווה עליה אקספוננציאלית בקניות ה online . נוצר לחץ על כל חלקי שרשרת האספקה ובמיוחד על ה last mile delivery. המסחר האלקטרוני התרחב ביותר מ 30% וצמח לאזורים שמסורתית, בעבר, היו נחלת הקניה הפיזית. צרכנים רבים נאלצו לקנות ברשת מוצרים חיוניים, במיוחד מזון ומצרכים, לעתים קרובות לראשונה, ואילצו מגזרים רבים להגביר את יכולות השילוח שלהם. קמעונאים התקשו להסתגל למצב החדש והמורכב - הצרכנים דורשים נוחות, מהירות אספקה ומשלוח זול או חינמי. אפילו שחקנים מרכזיים התקשו לעמוד בדרישות והמודל המסורתי של מרכזי ההפצה האזוריים עמד במבחן. התוצאה היא דרישה הולכת וגוברת למלאי זמין וסדר בשחרור הזמנות קרוב יותר לבית הצרכן. כתוצאה מכך:
- חנויות מסורתיות משתנות וכוללות "אזורים אחוריים" המיועדים לאיסוף משלוחים
- שטחי מסחר מיותרים משמשים למימוש הזמנות "click & buy". חלק החנות הפונה לרחוב משמש אולם תצוגה או חלל חוויתי להשלמת פעולת ה"גלישה – קניה" וצוות החנות מנותב לאיסוף, מילוי ואספקת הזמנות.
- קמעונאים שהיו בעלי יכולות מקוונות מוגבלות ובדרך כלל חסרים תשתית למילוי הזמנות ברשת נאלצים להתמודד עם הפתרונות הקיימים של שילוח לבית הצרכן כמו GETT DELIVERY ו UBER DIRECT.
- עבור פריטים חיוניים מוקמים מרכזי הזמנות קטנים המספקים חידוש מלאי מהיר לקבוצות חנויות בהם השטח למלאי מוגבל, במיוחד בסביבה עירונית.
בעוד שחלק מפעילות זו עשויה להיעלם ככל שההשפעה של המגפה תתרחק, רבים מהשינויים בהתנהגות הצרכנים צפויים להישאר. מה שנראה בטוח הוא שהתרחבות ההתנסות בשיטות מסירה היפר-לוקאליות ישפיעו על החשיבה העתידית של רשתות האספקה המקומיות. קמעונאים המעוניינים להתחרות עם השחקנים המקוונים הגדולים כמו אמזון, אלי אקספרס, e-bay, shein יצטרכו להישאר ממוקדים בהורדת עלויות מתמדת ובצמצום זמני מילוי ההזמנות. עם בדיקות תכופות של קונספטים ושותפויות חדשות, השילוח לבית הלקוח והלוגיסטיקה העירונית תהיה שדה הקרב המרכזי.
הקמעונאות הפיזית רחוקה מלהיות מתה. היא תמיד הייתה שילוב של פונקציות קמעונאות ולוגיסטיקה יחד ושני התהליכים מואצים על ידי המגיפה. המגמות האחרונות מצביעות על הכרה מחודשת בתפקיד כפול זה
אנחנו באביסון יאנג יוצרים לך ערך כלכלי, חברתי וסביבתי אמיתי באמצעות אנשינו סביב לעולם.
נדל"ן מסחרי בישראל
- אפי נכסים בע"מ התקשרה בעסקה לרכישת זכויות בפרויקט במרכז הארץ הכולל שמונה בנייני משרדים בשטח בנוי כולל של כ- 45 אלפי מ"ר וחניות וכן קרקע צמודה בשטח של כ- 18 אלפי מ"ר המיועדת לבניה תמורת 328 מיליון ש"ח (לדיווח החברה).
- חברה בת של חג'ג' יזום נדל"ן בע"מ מכרה זכויות בנייה בפרויקט איינשטיין 36 א' בתל אביב תמורת כ 262 מיליון ₪ (לדיווח החברה).
נדל"ן מסחרי מעבר לים
- מדיפאואר (אוברסיז) פאבליק קו. לימיטד רוכשת פורטפוליו הכולל חמישה מרכזים מסחריים פתוחים בפילדלפיה, בשטח כולל להשכרה של כ 67,000 מ"ר תמורת 115 מיליון דולר (דיווח החברה).
- חברה בת של קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה בע"מ התקשרה בהסכם מותנה לרכישת זכויות של כ 100,000 מ"ר למגורים ולמסחר בוורשה תמורת כ 132 מיליון ₪ (דיווח החברה).
נדל"ן בכותרות
- צחי אבו רוכש את השליטה בארנה גרופ תמורת 130 מיליון דולר (כלכליסט).
- דהרי ואדיב מתקרבים לעסקת ישפרו (דהמרקר).
- מגדל משרדים נוסף יוקם במתחם הבורסה ברמת גן (כלכליסט).
הזדמנויות נדל"ן - למשקיעים בלבד
- למכירה משרד בשטח של כ-1,000 מ"ר + חניות בברמת החייל בתל אביב
- למכירה (אפשרות השכרה) ארבע קומות משרדים רצופות, 1,500 מ"ר כל אחת + חניות בפתח תקוה.
- למכירה שתי קומות משרדים 1,150 מ"ר כל אחת (טאבו) + זכויות בנייה עתידיות ב סמוך לרחוב יגאל אלון ת"א.
- למכירה בשכונת מונטיפיורי, בתל אביב קומת משרדים (מתוך 4) בשטח של 600 מ"ר + 13 חניות.
- למכירה בבני ברק (BBC) משרד מניב תשואה נאה בשטח של כ 75 מ"ר.
- למכירה בחולון שתי חלקות צמודות בשטח של כ 2.5 דונם כל אחת.
- להשכרה במרכז מסחרי בבנייה ברמת אמיר צורן, שטחי מסחר בגדלים שונים
- להשכרה במתחם מעונות הסטודנטים החדש של אוניברסיטת בר אילן, בלב גבעת שמואל, שטחים בגדלים שונים במרכז מסחרי חדש.
- להשכרה בשכונה צפונית בתל אביב, שתי דקות מיציאת איילון - קק"ל, בניין משרדים עצמאי וייחודי בשטח 530 מ"ר, תקרות גבוההות, גינה פרטית צמודה, משופץ ומפנק במיוחד ולא הפקקים של רמת החייל.
- להשכרה בדרום תל אביב שטחים לוגיסטיים בגדלים שונים.
- להשכרה במגדלי אלון, תוה"א, עזריאלי שרונה, מידטאון תל אביב משרדים בגדלים שונים. בתל אביב בניין Stand Alone בשטח של 1,000 מ"ר.
- להשכרה בבאזור הכי מבוקש בשרון, 900 מ "ר משרדי הייטק, מסודרים לכניסה מידית כולל ריהוט " במחירי קורונה" נמוכים במיוחד.
- להשכרה בסמוך לרחוב איבן גבירול בתל אביב, משרד עצמאי של 200 מ"ר + 2 חניות.
- להשכרה באזור תעשיה הצפוני ברעננה, שטח לוגיסטי ייחודי של כ 650 מ"ר עם אפשרות פריקה וטעינה. ניתן לצרף שטחי משרד מ 1,600 ועד 3,000 מ"ר.
- להשכרה בהוד השרון, בניין לוגיסטי עצמאי מגודר. 1,000 מ"ר מחסן 7 מטר גובה. 800 מ"ר משרדים. חצר תפעולית וחניות.
- אנחנו מחפשים עבור לקוחות שלנו שטחים למסחר ותעשיה בגדלים שונים מ 5 דונם.